Once upon

a time

MAMA'S STORY

En tidlig maidag i 1934 ble den fineste jenten i hele verden født på en gård innerst på Kydland. Hun vokste opp i en søskenflokk på 7, hvorav 3 brødre og 3 søstre. Hun fikk navnet Ingeborg Johanne Olsen. På gården hadde de sauer, kyr, hester og høns. Livet på gården var hardt og det viste seg tidlig at Ingeborg ikke passet inn på gården og livet på landet. Allerede sommeren hun ble 14 begynte hun å jobbe på Sigvalds bakeri i Storgaten. Den unge jenten var hardt arbeidende og steg i gradene til baking av både brød, boller og kaker. Men det var tøffe tider etter krigen og kundene sviktet og Ingeborg måtte forlate bakeriet hun holdt så kjært. Med god attest fikk hun jobb som værelsespike på Ellingsen hotell. Ingeborg var flink å jobbe og fikk stadig nye jobber på byens caféer, hoteller og bevertningssteder. Ingeborg elsket bylivet og som 18 åring skjedde det hun hadde ventet på så lenge og vel…. Denne sommeren jobbet hun som kjøkkenhjelp på en gård på Tengs som hadde innlosjert utenlandske fiskere på jakt etter storlaksen. En handelsreisende amerikaner dukket opp i fiskegjengen og det var kjærlighet ved første blikk. Amerikaneren sjarmerte jenta fra Kydland så mye at når sommeren var omme så satt Ingeborg på flyet til Amerika. 

 

Den sjarmerende amerikaneren var eier av flere bedrifter i New York, han hadde blant annet en restaurant på Manhatten. Den gikk ikke særlig bra og Ingeborg overtalte han om at hun svært gjerne ville koke der å prøve å få inn flere gjester. Amerikaneren hadde jo selv smakt maten hennes og sa seg enig i at det var verdt å prøve.

 

Ingeborg som hadde lært bakekunsten av Sigvald, servicen på Ellingsen hotell, hardt arbeid fra livet på Kydland og kokekunsten etter flere jobber i Egersund fikk raskt oppmerksomhet i et hardt og tøft marked på Manhatten. Alle likte maten til Ingeborg og restauranten ble raskt favorittstedet til mange. Stamkundene var mange og etter hvert fikk Ingeborg kallenavnet MAMA. Alle elsket å komme hjem til grytene til Mama.

Hennes fantastiske pizza fikk særlig bein og gå på – folk fikk ikke nok og restauranten var full fra morgen til langt på kveld. Mama’s pizza ble så populær at det sies at både kjente skuespillere, idrettshelter og presidenter kom ens ærend til Manhatten for å spise og treffe Mama.

 

Mama fikk et rikt og innholdsrikt liv, men uansett hvor stor suksess mannen hadde med sine forretninger var restauranten hennes andre hjem. Her var hun hver dag hun kunne og var utrolig stolt over stedet, maten og atmosfæren.

 

Ingeborg savnet aldri livet på Kydland, men hun ville gjerne at Egersundere skulle få ta del i hennes historie og smake på hennes fantastiske mat. Så etter å ha blitt opplært, terpet detaljer og finjustert alt som Mama’s er opptatt av, har vi fått gleden av å bringe hennes verk videre og servere hennes mat. Vi er evig takknemlige og skal gjøre alt vi kan for å vise Ingeborg den respekten hun fortjener.

 

Med vennlig hilsen

Mama’s Crew

By the way... The story is not real.
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

ÅPENT:

Mandag - fredag: 13 - 22

Lørdag: 12 - 22

Søndag: 13 - 22

Take away åpent i app hver dag fra kl. 11.30

 

Kjøkkenet stenger

30 min. før

KONTAKT

Bøckmansgate 1, Egersund

E-post: egersund@mamaspizza.no

51 49 55 99